PEGGY VAN DE BEEK (1977, Drempt)

Woont en werkt in Doetinchem

Met een levenslange voorliefde voor het creatieve proces en een achtergrond in technisch tekenen tijdens haar opleiding aan de HTS (Hogere Technische School), is Peggy van de Beek een portretschilder die met grote precisie en met veel plezier aan haar schilderijen werkt.

Als autodidact heeft ze zichzelf kunnen ontwikkelen zonder restricties en bezit nu alle vrijheid om te maken wat ze wil. De basis van de voorstellingen van haar schilderijen vindt Peggy in de ‘massamedia’, modebladen, kranten en het internet. Bij het selecteren van afbeeldingen voor haar portretten, wordt haar aandacht altijd getrokken door vrouwen met een donkere huid.

De kleur, de glans en de gezichten van deze vrouwen trekken haar erg aan, maar voor Peggy zelf is het nog een zoektocht waar deze fascinatie vandaan komt. Ze houdt ervan de beelden van de vrouwen sterk uit te vergroten zodat ze geen standaard portretformaat hebben en meer opvallen. Met één doek kan ze wel maanden bezig zijn en het worden daardoor haar ‘juwelen’, vandaar dat de meeste titels verwijzen naar een edelsteensoort, bijvoorbeeld Amber.

Met haar positieve en enthousiaste levensinstelling weet Peggy mensen te raken en de minutieus opgezette en levendige oogopslagen in haar portretten, verraden de energie en aandacht die Peggy ook aan hen heeft geschonken.

Kijken en genieten mensen!